יום שלישי, 19 ביולי 2016

מדעי המחשב - כל מה שאתם צריכים לדעת

Google Glasses
"אנשים לא מבינים את זה, הם לוקחים את זה כמובן מאליו, אבל מהפכת המחשוב היא המהפכה הגדולה ביותר ב-40 השנים הארונות.

מהמחשב האישי, דרך האינטרנט, הרשתות החברתיות, ועכשיו כל מכשיר בבית מחובר לרשת. עוד עשור האינטלגינציה המלאכותית תשנה את המציאות.

אני מעסיק עובדים כבר יותר מ-20 שנים, משכורות זה דבר חשוב אבל זה לא מה שמניע אנשים... אנשים בעיקר רוצים הזדמנות לשנות, לפתח דברים, לא להיות בורג במערכת. ומדעי המחשב הם מנוע רציני לשינוי״
- פרופ׳ אמנון שעשוע - היזם של חברת מוביליי שנמכרה ב 15.3 מליארד דולר לאינטל במרץ 2017.

אם אתם מעוניינים להיכנס לעולם ההיי-טק ולעסוק בתפקיד טכנולוגי, תואר במדעי המחשב הוא ללא ספק אחד המסלולים היותר בטוחים שאתם יכולים לקחת. יש ביקוש רב לבוגרי התואר בתעשיה וכמובן שבעקבות זאת גם דרישות הקבלה עולות משנה לשנה.

למרות כל האטרקטיביות הזאת, סטודנטים רבים למדעי המחשב מוצאים את עצמם מופתעים בשנה הראשונה לתואר מרמת הלימודים הגבוהה וממספר הקורסים המתמטיים והתיאורטים הרב שעליהם לעשות.

אם גם אתם נמצאים בדילמה של "האם כדאי לי ללמוד מדעי-המחשב?", המטרה של הפוסט הזה היא לעזור לכם להגיע לתשובה הנכונה עבורכם.

אני אדבר על תוכנית הלימוד של התואר, למי התואר הזה מתאים, איזה מוסד לימוד יהיה המתאים ביותר עבורכם. וכמובן, אפשרויות התעסוקה ותנאי השכר שיהיו לכם תוך כדי התואר ובסיומו.

יום חמישי, 21 באפריל 2016

השבוע - פודקאסט על סטארטאפים בעברית שכל יזם (מתחיל או מנוסה) צריך להכיר ולהקשיב




אחד הנושאים הפופולרים בבלוג הוא עולם הסטארטאפים ויותר ספציפית שאלות בנוגע להתחלה של מיזם חדש. הקוראים של הבלוג בעיקר מתעניינים בשאלות כגון: איך מוצאים שותף טכנולוגי? כמה אחוזים נהוג לתת לאיש מקצוע בתחילת המיזם? איך אפשר למצוא משקיעים? איך מחליטים כמה שווה המיזם וכו׳ וכו׳.

הייתי יכול לנסות ולכתוב על כל אחד מהנושאים האלו בהרחבה אבל למרבה המזל יש שני אנשים שעשו את זה כבר בצורה הרבה יותר טובה ממה שאני הייתי יכול לעשות. לשני החבר׳ה האלו קוראים דוד כץ ואיתן לויט והם עומדים מאחורי אחד הפודקסטים הכי טובים שאני מכיר - השבוע - פודקאסט על סטארטאפים.

יום שבת, 20 בפברואר 2016

הסבה להייטק בגיל 40 או לפני - איך עושים את זה?

הפוסט הזה נוגע באחת השאלות שאני נשאל הכי הרבה על ידי הקוראים של הבלוג והיא: איך אפשר לעשות הסבה להיי טק?

מסתבר שיש מספר רב של אנשים (נשים וגברים כאחד) שלאחר תקופת עבודה מסויימת החליטו שהם רוצים לעשות שינוי כיוון ולנסות להיכנס לעולם ההיי-טק. בדרך כלל מדובר באנשים שתמיד הרגישו שיש להם איזשהו חיבור לעולם הזה אבל מסיבות כאלו ואחרות לא הגיעו לתחום ההיי טק עד היום.



אם גם אתם מעוניינים לבחון את האפשרות של כניסה לעולם ההיי טק ולא יודעים מאיפה מתחילים ומה צריך לעשות, אני אנסה בפוסט הזה לפרט כמה שיותר על הנק׳ שחשוב לדעת, על השאלות שחשוב שתדעו לענות עליהן ועל המסלולים האפשריים שתוכלו לקחת בכדי להצליח להיכנס לעולם ההיי טק למשרה טובה שתואמת את הציפיות שלכם. אז בואו נתחיל: